Tips

Börja med Ecigg (el-cigarett) ?

Att börja med ecigg är kanske inte så enkelt som det låter. Först skall man ta reda på vad man skall köpa?, var skall jag sen köpa det?

Många börjar sin resa med att googla El cigarett. När du väl har tryckt enter så öser det in svar och alternativ som gör det hela ganska svårt. Idag är marknaden ENORM och utbudet av ecigg kan göra vem som helst förvirrad och osäker.

Där finns väldigt många forum, facebook grupper och filmer på youtube som rekommenderar det ena och det andra och som en nybörjare kan vågen av information göra att man ger upp innan man ens har börjat.

Ett tips jag ger många som har frågat vad de skall börja med är börja enkelt. Köp inte ecigg och tillbehör för flera tusen kr och ge dig inte in på djupt vatten innan du kan simma. Ett bra start paket för en som vill börja med ecigg är ett spinner batteri och en iclear 16. Undrar du hur dessa fungerar och ser ut så kan du se en recension här Youtube

Var skall jag köpa det?

Ja du nu när du väl har bestämt dig för att handla dina produkter så får jag tyvärr säga att det är dags att bli förvirrad igen hahaha för där finns en hel del ställen att handla dina produkter hos. Många är väldigt bra men där finns även oseriösa handlare som kanske inte alltid är ute efter att hjälp utan mer att tjäna snabba pengar.

det bästa tips jag kan ge är att bli medlem i ett forum eller sök upp ecigg grupperna på Facebook:

Forum

Svejpa.se

e-cigarettforum.se

Facebook

E-Cigarette sverige

Vi som röker ecigg

Svenska RBA Gruppen (mer avancerade användare)

E-cigg köp/byt/sälj

Hur fungerar en Ecigg?

Väldigt enkelt förklarat så har du nikotin vätska även kalla juice. Denna fyller du på i en behållare och kopplar ett batteri. Batteriet tillfär ström till din behållare som har en spole som börjar värma upp din juice som börjar avdunsta och blir ånga. Ångan andas du in likt en cigarett och blåser ut vilket då ger känslan av en riktigt cigarett.

Är el cigaretten farlig för hälsan? 

Jag är inte någon doktor jag har inte forskat i ämnet heller men det har en hel del andra forskare gjort. jag kommer länka till ett antal utredningar och studier som har gjorts så fort jag hittar dem de kommer ligga under fliken forskning där kommer jag samla allt jag stöter på! 

Men man skall även veta att El-cigg är en ganska ny produkt i alla fall när man transporterar nikotin som vi gör. därför finns det inte någon långtidsstudie där man kan se hur det kommer påverka oss om 20,30,50 år men det man har kunnat visa nu är att det är ett MYCKET bättre alternativ till cigaretten.

det är bevisat att där är inte någon passiv skada heller som med en cigarett.

Jag kan berätta om min erfarenhet efter ett par veckor med ecigg så fick jag tillbaka mina smaklökar allt smaka så mycket mer inte alltid bättre men ni förstår vad jag menar =D

Jag var inte lika andfådd hela tiden som när jag röka. Andedräkten var bra mycket bättre. Jag hade inte samma tryck på bröstkorgen som när jag röka.

där finns idag inget bättre alternativ till rökning än El-cigg INGET!

Vad är det i vätskan(juicen)?

Den har 3 huvuddelar

PG = Propylen glykol. Pg år den delen av juicen som ger TH= Throat hit alltså rivet i halsen. Mer PG mer Riv. Högre PG skall även ge mer smak i din juice.

VG = Vegetabilisk glycerin. VG är den del som ger dig mer ånga.

Nikotin är den tredje delen oftast kan man välja 3,6,9,12,18,24,36mg jag som rökte nästan 2 paket om dagen började på 18 mg men detta är något man får pröva sig fram och se vad som är bäst för dig.

Idag är jag nere på 12mg och jag kör oftast 50/50 pg/vg blanding men har även juicer som ligger högre i VG.